torsdag, januari 08, 2009

Skådespel åt folket!

Skolinspektionens statistik från undersökningar under åren 2005-2007
visar att många skolor inte tillräckligt bra följer upp elevernas kunskapsutveckling. I de lägre årskurserna är det så många som 8 av 10 skolor som inte gör kunskapsuppföljning.
Detta är en i raden av uppgifter som visar att man varit duktig på att skriva skolplaner och mål, men inte tillräckligt bra på att följa upp hur målen nås.


Kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Johan Persson,s höll före julledigheten ett litet jultal på kommunens hemsida, men jag kunde inte höra ett ord om hur han tänkte sig framtiden för en av kommunens viktigaste kärnverksamheter, utbildningen. Däremot var det mycket evenemang i talet.

Destination Kalmar AB använder han ju flitigt som sitt alldeles egna marknadsföringsbolag. Därför skrev Johan Persson in i förutsättningarna när styrelsen bildades att kommunstyrelsens ordförande också skulle vara Destination Kalmar AB:s ordförande. Tänk om han hade velat ha en lika stor tyngd på uppdraget som Barn- och Ungdomsnämndens ordförande!

Men vad är väl satsningar på en höjd utbildningsnivå i Kalmar om tio år jämfört med Svensson, Svensson och Rix FM redan år 2009?
Men med en politik där kommunen tar över företagsamheten och konkurrensen och granskningen försvagas, kan skatterna bli hur höga som helst. Bevare oss för en period till med socialdemokraterna!
Mindre pengar i plånboken till brödet kompenseras av skådespelet för folket.
Varför associerar jag till Nordkorea, som jag såg ett program om härom kvällen?

Inga kommentarer: