onsdag, januari 14, 2009

Spårhunden tappade spåret idag

Så här tolkar spårhunden i Östran min tidigare blogg om "Skådespel åt folket". Han skriver inte heller att han nosat upp texten på min blogg så att läsaren på så vis själv kan gå in och se i bloggen vad jag faktiskt skrivit. Jag har skickat in en kommentar till ledarsidan till i morgon.

Här börjar Östrans text:
Rena "Nordkorea" ansåg Folkpartiets terriertik i Kalmar, Inger Hilmansson , att det var att Svensson, Svensson ska spelas i Krusenstiernska gården i sommar samtidigt som medborgarna får en skattehöjning.
Det är inte utan att man undrar vad Lena Svensson, i form av Suzanne Reuter , har att säga om sin politikerkollegas utspel.
I den uppskattade komediserien spelar hon ju just ett folkpartistiskt kommunalråd, och brukar inte tveka att fälla de mest dräpande omdömen om dem som trampat i klaveret. Om Hilmansson själv avser besöka den nordkoreanska tillställningen nere i den idylliska trädgården tillsammans med tusentals andra, återstår att se. Här slutar Östrans text.


Idag har Bertil Dahl,v och Birgitta Elfström,s äntligen hittat rätt forum att bedriva sina partiers rikspolitik på. En insändare i tidningen är rätt ställe att gnälla på. Sjukskrivningsreglerna var ett ärende i Kommunstyrelsen i våras då partierna skulle yttra sig över förslagen och redan då tog de chansen och öste galla över alliansens politik. Det var rätt tillfälle. Nu kan de använda sina riksdagsmän till att påverka rikspolitiken, om de har någon tilltro till dem, och självklart skriva hur många insändare som helst. De kommunala instanserna är till för kommunpolitiken. Men ännu har jag inte sett något ärende i kommunstyrelsen om egna satsningar inom skolans verksamhet t.ex. Nej där är det sparbeting på sparbeting som gäller framöver.

Inga kommentarer: