söndag, januari 25, 2009

Nu svider det efter det förra regeringsinnehavet

Nu försöker kommunens företrädare rycka ut och städa upp efter besluten som togs under socialdemokraterna regeringsinnehav.

År 2005 beslöt en riksdagsmajoritet av s+v+mp om ett tvång för bensinmackar att från och med 2006 stegvis tvinga mackar att tillhandahålla förnybara drivmedel, den s.k. pumplagen.
Lagen innebär att den som driver bensinmack och säljer mer än en viss kvantitet vanligt bränsle dessutom måste tillhandahålla minst ett förnybart drivmedel.
I mars 2008 sänktes gränsen ytterligare, denna gång till 2000 kubikmeter/år.
Från den 1 mars 2009 ska tvånget utvidgas till de verkligt små mackarna: Alla mackar som säljer mer än 1000 kubikmeter/år bensin ska vara tvungna att skaffa en pump för förnybart drivmedel. Det kostar minst 250 000 kr.
De framtvingade investeringarna är väldigt kostsamma för småmackarna och för de stora finns det alltid andra alternativ.

Alternativen krymper för både bilen i staden och på landet. I Kalmar finns det idag gott om plats på parkeringsplatserna. Det var ju inte så svårt att ordna. Om S,V och MP dubblar priset en gång till kanske det blir helt tomt. Är det ett tecken på att de lyckats och att de som handlar nu tar bussen eller ett tecken på att de långsamt men säkert dödarKvarnholmen ?
Jag är oroad men hoppas verkligen att skadan inte är för stor innan de inser att det är dags att vända skutan.
Det måste ske innan all mark är bortlovad.

Inga kommentarer: