torsdag, januari 29, 2009

Den ekonomiska krisen stavas S,V och MP !

När socialdemokraterna inte är nöjda med alliansregeringens beslut skickar
de en räkning på 158 925 kronorna för tänkta tjänster till regeringen. Jag kanske ska uppmana alla kommuninvånare som inte är nöjda med skattehöjningen att varje månad skicka en räkning till kommunen på de pengar som socialdemokraterna nu tvingar alla arbetande invånare att betala extra i skatt.

Jag kan inte minnas att socialdemokraterna krävde den då socialdemokratiska regeringen på pengar för de miljoner extra som plusjobben kostade Kalmar kommun. Men att kommuninvånarna fick vara med och hyfsa arbetslöshetsstatistiken innan valet räknade de väl bara in som en extra intäkt till sin valrörelse. Och tillsammans med Fanerdun så lyckades de ju också vinna valet här.
Nu fyller vänstermajoriteten här i Kalmar på till nästa val med en skattehöjning. Då blir det
valrörelse med "full fart framåt " igen med socialdemokraterna, fast kanske inte på kinesiska.

Förvaltningarna har sparat för de två procenten som vi enades om i budget i balans paketet.
Det är starkt gjort!
Låt bara inte 2oo8 års överskott skymma sikten för kommunens fortsatt svaga finansiella ställning. Vi har dessutom ett underskott för 2007 att återställa! Och det har inte ett dugg med den finansiella krisen att göra!



Här nedan är ett i raden av vår alliansregerings senaste satsningar på att ge människor en
verklig arbetsgemenskap.

”Stödet för arbetsgivare som anställer personer med ett nystartsjobb fördubblas. Detta som ett led i regeringens satsning om sammanlagt 23 miljarder kronor för jobb och omställning under 2009-2011.
Nystartsjobb infördes den 1 januari 2007. Syftet med nystartsjobb är att få fler i arbete genom att stimulera arbetsgivare att anställa personer som varit utan arbete i minst ett år eller är nyanlända invandrare.

Förändringen innebär att arbetsgivaren kompenseras med ett belopp som motsvarar den dubbla arbetsgivaravgiften. Detta träder i kraft den 1 mars 2009, men gäller retroaktivt från den 1 januari 2009.
För ungdomar gäller som tidigare sex månaders arbetslöshet för att uppfylla villkor för nystartsjobb. För denna grupp ges en ekonomisk kompensation som motsvarar arbetsgivaravgiften.

Möjligheten att uppfylla villkoret för ett nystartsjobb utökas. Detta innebär att uppehåll exempelvis för kortare arbete (max tre månader) inte avbryter kvalificeringstiden. Detta gäller från den 1 januari 2009.
Regeringen uppskattar att 21 000 personer har nystartsjobb år 2009, 20 000 personer år 2010, samt 21 000 personer år 2011.”

Inga kommentarer: