måndag, september 21, 2009

Man får det man mäter.

Vi har nu arbetat med organisationsöversynen under en längre tid och i dag var det sista mötet för arbetsgruppen. Arbetsutskottet tar nu över det kvarvarande arbetet.

Vid nästa kommunfullmäktige kommer några av förändringarna, som tidigarelagts, att beslutas. Det blir alltså inte någon övergripande bild av de förändringar som sker utan allt läggs i små egna utredningar. Vi har lagt protokollsanteckningar under tiden för att visa hur vi hade gjort om vi hade haft makten.

I kväll ska medlemmarna träffas för att diskutera frågan och jag redovisar vår slutliga reservation/protokollsanteckning här efter nästa Kommunfullmäktige.

Vad jag hela tiden efterfrågat, men inte fått med, är vilket syfte eller vad vi ska uppnå med förändringen. Arbetet har också ingått som en del i ett sparpaket och jag har under tiden efterfrågat ekonomiska beräkningar, men inga beräkningar är gjorda.

Man får det man mäter, och eftersom det inte finns några ekonomiska eller kvalitetsmässiga beräkningar på några förändringar, kommer vi inte heller säkert att veta om kommunen uppnår några kostnadseffektiva mål. Lång näsa igen till oss som betalar skatt i Kalmar!

Inga kommentarer: