tisdag, september 08, 2009

pengar till kärnverksamheterna!

Redan direkt efter valet under brinnande högkonjunktur skrek S,Voch MP på mer statsbidrag. Varje möte i kommunen inleds med något inlägg av någon i majoriteten med ”att vi har en så dålig regering”.
Det var bra att Alliansregeringen stod emot då, så att vi nu kan få ett rejält tillskott när den globala finanskrisen drabbade även oss. Andra lättnader i sjukförsäkring och arbetsgivareavgifter ger minskade utgifter med ytterligare många miljoner.
Dessa lättnader är långsiktiga och stöder arbetslinjen.

10 miljarder är mer än vad någon vågat hoppas på och ändå klagas det.
46, 5 miljoner som ett tillfälligt stöd i Kalmar är en stor eftergift av regeringen som också får in mindre skatteintäkter just nu. Kommuner som Kalmar har ständiga ekonomiska problem som man löser skattevägen. Det kommunala självstyret innebär att man balanserar sin budget så att pengarna räcker. Därför ska vi inte räkna med fler extra bidrag. Nu måste S,V och MP också ta sitt ansvar.


Trots rekordstödet till kommunen gnäller kommunstyrelsens ordförande i Kalmar över att det är som att ”kissa på sig”. Så säger bara den som tänker göra slut på pengarna så fort som möjligt!

Inga kommentarer: