torsdag, september 24, 2009

Smart eller fegt?

Här i Kalmar klagar kommunstyrelsens ordförande över att oppositionen inte gillar socialdemokraternas politik. Så fräckt att jag som folkpartist inte stöder socialdemokraterna i alla lägen. I kommunpolitiken är det dock ofta så att lösningarna är gemensamma men vi har en annan syn på de ekonomiska prioriteringarna och hur skattepengarna ska fördelas.

Nu är det ju så att det inte bara är oppositionen som opponerar, utan det finns ett missnöje även inom vänstermajoriteten. Det verkar svårt att hålla ihop och det är väl därför som vänstermajoriteten beslutade att hoppa över den normala budgetprocessen, för att slippa lägga en budget före valet. Smart eller fegt? Det vet vi efter valet.


Även i organisationsförändringarna känns det som om allt fler nu vill gå åt samma håll som vi i Folkpartiet hela tiden föreslagit. Synd bara att vi inte fick draghjälp lite tidigare.
Nu ska många beslut i organisationen upp i fullmäktige på måndag, men översynen är så styckad att det återstår minst lika många utredningar innan all besluten är framme för denna perioden.

Det verkar dock omöjligt att få med några ekonomiska mått eller verksamhetsmått som gör att vi kan utvärdera om den nya organisationen motsvarar de resultat vi vill uppnå. Smart eller fegt?????

Inga kommentarer: