måndag, september 14, 2009

Väntar på klagosången....

Under den förra veckan förstärkte Alliansregeringen kommunens kassa rejält. För kommuner med god ekonomi är detta ett tillskott som kan sparas inför kommande år, som förutspås bli ännu tuffare än nuvarande.


I Kalmar kommun startade krispaketet ”Budget i Balans” redan året efter valet när högkonjunkturen bidrog till miljardöverskott i den kommunala sektorn. Det där med att samla i ladorna under goda år är inte den styrande Vänstermajoritetens melodi. Redan årsskiftet efter valet ropade vänstermajoriteten här på höjda statsbidrag, och statskassan hade varit tömd lagom till den världsomspännande krisen om socialdemokraterna hade styrt landet.

Nu följs vartenda tillskott från Alliansen av en klagosång om ”för lite och för sent” och få i S,V och MP tycks förstå att man med en ansvarsfull ekonomisk politik måste kunna hålla i pengarna i ett skede när man inte ser slutet på krisen. NU tror vi att fallet stannat av. Då ger man tillbaka lite skattepengar till den arbetande befolkningen och skyddar svaga kommuner från skattehöjningar. Det är byggarbetare lärare och poliser som kallas för högavlönade i socialdemokraternas nya sång. Det är de som haft glädje av Alliansens skattesänkningar.

Mer pengar till människor som studerar och arbetar är det som Folkpartiet liberalerna gått till val på, och det är en stimulanspolitik som även ger pengar över till vård och skola. Pensionerna kan bara förbättras med bättre tillväxt. Idag får studenterna ett efterlängtat tillskott och jag väntar bara på att kören Östros med Sahlin som solosångerska gör sina framträdanden.
Körsången kommer att bli allt högre ju närmar S-kongressen vi närmar oss!

Inga kommentarer: