tisdag, november 24, 2009

Byt fokus!

Vid årsskiftet startar Linnéuniversitetet som har alla möjligheter att bli ett lärosäte i världsklass. Det var ju just det som var forsknings- och högskoleministerns ambition, när han uppmuntrade detta nya universitet.


Hur och med vilket fokus spurten blir i denna satsning är ju avgörande för vilken plats vi får i framtiden. Och då ägnar sig de ledande inom verksamheten sin bästa energi åt att prata om hur dåligt de nuvarande byggnaderna är placerade! Puh..

Tänk om man hade bjudit in till spännande föreläsningar inom olika områden och passat på att presentera det nya Linnéuniversitetet för allmänheten. Hur vill man kraftsamla för att utveckla forskningen? Spännande möten mellan forskare och näringsliv tror jag hade satt fokus på det som borde vara det viktigaste för ett lärosäte. Då tänker jag på kvalitet och innehåll just nu.

Det verkar vara främst några ledande personer inom verksamheten som driver denna byggnadstävlan. Studenterna verkar trivas väl i de anrika byggnader, som ofta har en själ som man inte kan ta med sig när man flyttar.

Med 36 dagar kvar till start är det dags att fokusera och kraftsamla!
Nu tror jag också finns ett gyllene tillfälle att göra kommunens invånare till ambassadörer för Linnéuniversitetet.Men vad ska ambassadörerna prata om? Var lärosätet ska placeras? Nej självklart vill vi berätta vad Linnéuniversitetet är allra bäst på just nu, så byt fokus!!

Inga kommentarer: