tisdag, november 10, 2009

Vilda Västern!

I går var det rena snurren på kommunstyrelsen. Markreservationerna som har gått ut försökte man ju ”förlänga” i arbetsutskottet. Nu är det så att nya reservationer SKA beslutas i kommunstyrelsen.
Lite mera underlag och ändringar igen inför Kommunstyrelsen, blev det för att vi efterfrågade det.
Bra var att man nu undantagit mark från reservationen närmst invid Systraströmmen- oklart hur mycket, men här får man inte begära för mycket tycktes det.

Vid godsmagasinet och Ölandskajen visade det sig att reservationen på vita duken inte var lika stort som det i vårt beslutsunderlag. Varför? Jo, lite av den mark som fanns med i vårt beslutsunderlag för markreservationen var inte ens kommunens!
Vi fattar beslut om det som står i beslutsunderlaget, men vem bryr sig?

Nu tyckte även övriga ledamöter att det var lite väl magstarkt att reservera mark som vi inte äger åt andra och ärendet återremitterades. Johan Persson försökte ändå genom att kalla de avgränsade markreservationerna för "utredningsområden" istället.


Först när socialdemokraterna har sålt den attraktiva marken ( snabba pengar!)får vi troligen besluta om både översiktsplaner, grönstrukturplaner, parkeringsnormer och fördjupade översiktsplaner som ska garantera det demokratiska inflytandet för medborgare och förtroendevalda. Verkligen fel ordning!

Ibland känns det som rena vilda västern i Kalmar kommun.

Inga kommentarer: