söndag, november 01, 2009

Historiska vingslag som skrämmer.

20 år sedan muren plockades ner av människorna i både öst och väst!
Nu är våra närmaste grannar med i samma europeiska union som vi, och det betyder så otroligt mycket för oss, trots att vi idag har nya hotbilder.

Nu spåras AFA och Vänstergrupperingar som medskyldiga i de upplopp som hittills bara belastat invandrare i utpekade områden. Liksom muslimer så lever de flesta judar, ganska sekulariserat precis som vi, som är kristna, men för att återknyta till kalla kriget, så känns det inte bra med dessa historiska vingslag då höger och vänster lierar sig med dolda avsikter.

Här i Kalmar var det inte så länge sedan vi såg ett uttryck för antisemitism under en demonstration mot Israel. Politiker från etablerade socialistpartier i Kalmar stod helt ogenerat med på demonstrationen under nazistsymboler och Hizbollahflaggor.
FP tog då upp frågan i en interpellation att etablerade partier ska ta mera tydligt avstånd ifrån sådana demonstrationer, men de som annars brukar ropa högt på avståndstagande, var ovanligt tysta i kommunfullmäktige denna kväll.

Betecknande är också att antidiskrimineringsbyrån denna vecka skickat ut ”motmedel mot muslimhat och islamofobi” till förtroendevalda. Detta kanske följs av motmedel även mot judehat och all annan fobi, annars tycker jag att antidiskrimineringsbyrån agerat lite väl ensidigt. Ingen fobi är bättre än den andra!

Sverigedemokraterna är sprungna ur nazismen med folkmord i sitt historiska arv. Vänstern är sprungna ur kommunismen som också använt folkmord som en strategi för att uppnå sina mål.
Därför var det befriande tycker jag, att tre rektorer i Kalmar gymnasieskolor tillsammans klargjorde att skolan har en viktig uppgift att förbereda sina studerande att möta dessa frågor. Kunskap tror jag är det bästa vaccinet för att bygga upp en motståndskraft mot dessa otäcka rörelser. Sen måste samhället reagera och agera!

Ingen ska få angripa utryckningsfordon eller uttrycka sitt missnöje med skadegörelse i Sverige. Nu vet vi bara att vi måste vara ännu mera vaksamma på vem som håller i gatstenen.

Inga kommentarer: