tisdag, november 03, 2009

Ingen insikt här inte!

I tidningen Aftonbladet skriver Lars Ohly att vänstern är det mest företagsvänliga partiet det är bara ingen som upptäckt det än. Han radar upp en hel mängd förslag till lättnader för de små företagen, men talar som vanligt inte om att det kommer att finansieras med skattehöjningar. Även Mona Sahlin försökte ju för ett tag sedan utmåla sitt parti som entreprenörernas parti. Valfrihet i hennes mun låter lika främmande. Valfrihet i socialistisk tappning sträcker sig till att avstå eller välja det som politiker valt åt dig.

Gemensamt för dem är ändå att de i sin praktiska politik inte visat någon förståelse för företagarnas villkor. Samma sak i Kalmar. I deras retorik är företagarna jätteviktiga, men när det handlar om riktiga jobb då stänger de dörren för företagen. De vill dessutom slopa hushållsnära tjänster och återinföra förmögenhetsskatten. Finansieringen sker med höjda skatter och för vänsterpartiets del är de nu uppe i över 50 miljarder i höjda skatter.En skattechock till löntagare som de annars säger sig värna.

Inte så konstigt att mer än 90 procent just nu tror att Ohly steker valfläsk enligt den miniröstning som sker på tidningen.

Inga kommentarer: