fredag, november 27, 2009

Goda nyheter!

Det kommer nu rapporter om att det ser ljusare ut i ekonomin.
Arbetslösheten tror man stannar på 8,5 %, vilket är lägre än EU-snittet.
Arbetslösheten kommer att öka nästa år men förväntas hålla sig under EU-nivå.
Även budgetunderskottet hamnar under EU-nivå, trots att regeringen fört en expansiv politik för att hålla samhället igång. Det är viktigt för en högre tillväxt ger högre intäkter och högre pensioner för våra äldre invånare.
Våra pensionärer betalar ändå inte så hög skatt som de gjorde på socialdemokraternas och Göran Perssons tid.


I Dagens samhälle kan vi läsa att endast 17 kommuner höjer skatten för 2010.
Efter högkonjunkturen hade de flesta kommuner stabiliserat sin ekonomi så mycket att de genom prioriteringar låter sina invånare behålla den skattesänkning som Alliansregeringen gett dem.
Så inte i Kalmar!
Vänstermajoriteten i Kalmar skyndade sig att höja skatten redan förra året, medan de fortfarande kunde skylla på krisen. Flera kommuner har nu dragit tillbaka sina planer på skattehöjning och tre kommuner sänker skatten.
En kommun sänker skatten som kompensation till de väntade höjda VA- taxorna.
Det skulle väl aldrig vänstermajoriteten i Kalmar komma på! De har ju redan aviserat om ökade kostnader inför decemberbudgeten.


Cecilia Malmström har fått en tung portfölj i kommissionen.
Kommissionens ordförande José Manuel Barroso har Bryssel presenterat ansvarsfördelningen i den nya EU-kommissionen. Cecilia Malmström föreslås ansvara för frågor som rör EU:s polissamarbete, gränskontroll, säkerhetsfrågor samt asyl och migration. Ännu är det några ytterligare skärseldar hon ska igenom, och då är nog utfrågningen i Parlamentet den viktigaste.

Laila Naraghi hade (dagens Östran) hellre sett en socialdemokrat på posten och räknar upp en handfull socialdemokrater. Men hon inser också att ingen av dessa kunde slå Cecilia Malmström i kompetens och erfarenhet från EU:s institutioner. Cecilia har alltid stått upp för mänskliga rättigheter och frihetsfrågor, och jag tror detta är en portfölj hon kommer att gilla. Det ju inte med aktivistmetoder man når framgång i EU, utan med kompetens och samverkan.
Det är många tuffa områden och hon kommer att ha fullt upp, kan man säga.

Det var ett bra avslut på den politiska veckan och i kväll ska alla stjärnor och adventsstakar fram och jag önskar alla en Glad Advent!

Inga kommentarer: