torsdag, april 22, 2010

Får jag LOV?

Dagens Samhälle meddelar att det ska bli böter för dem som inte tillämpar lagen om offentlig upphandling korrekt.
Nu hade Kalmar väldig tur för här i Kalmar kom revisionen med skarp anmärkning på konsultupphandlingen för inte så länge sen.
Det är ett ofog med kommuner som skapar sina egna regler och det leder till otrygghet för företagen.

I synen på attityder till företagande är det intressant att i Svenskt Näringslivs tolkning uppfattas attityderna till företagande i Kalmar helt olika av politiker som tycker att attityderna är mer än bra medan företagare tycker att de i Kalmar är mindre bra.

Kommunens upphandling beskrivs av företagen som icke godtagbar och kommunens service som nätt och jämnt godtagbar. Ska vi klättra i denna ranking bör några förvaltningar förbättra sig avsevärt.
Det handlar inte om mera pengar utan om ledarskap. Och på det politiska ledarskapet!
De rödgröna partierna vill i retoriken ofta ha valfrihet men i praktiken blir det alltid mera monopol. men nu kommer sanningens minut!

Alla kommuner har fått ansöka om stimulanspengar från alliansregeringen för att bana vägen för Lagen om Valfrihet
LOV som är en mycket bättre variant än LOU = lagen om offentlig upphandling. I LOV konkurrerar man om kvalitet istället för pris och alla företag är fria att vara med men måste uppfylla de kriterier, som beslutas.

När det gäller att söka bidrag är Kalmar bäst i klassen och för mer än en miljon har en person under ett år utrett LOV för Kalmars räkning, och nu gäller det!
Ska Kalmar besluta att invånarna ska få bestämma vem som ska sköta deras hemtjänst? I omsorgsnämnden väntar våra allianskompisar på ärendet. Februari- mars- april och inget ärende!
Och nu kan man nog tala om beslutsvånda hos de rödgröna.

Och dessvärre så tror jag att bidraget brinner inne om de inte bestämmer sig snart!
Våra surt förvärvade skattepengar.

Inga kommentarer: