torsdag, april 01, 2010

GLAD PÅSK!

Både Östran och Barran uppmärksammade idag att Nils- Fredrik Aurelius var ovanligt grälsjuk på det senaste kommunfullmäktigemötet. Det blev nästan lite komiskt, eftersom vi i Alliansen har ett väldigt bra samarbete Nils- Fredrik förutan.
Vi samarbetar dessutom med Allianserna i Karlskrona och Växjö, vilket vi tror är gynnsamt för regionen och ger oss styrka här.

Helt inkonsekvent och mot sin egen politik tyckte han minsann att Destination Kalmar inte alls borde avvecklas. Det var med anledning att vi i ägardirektiven ville förbereda Slottet och Turistbyrån att övergå i annan driftsform.
Destination Kalmar uppfyller ju inga kriterier på ett bolag, utan tankas årligen med nya skattepengar.
Men det är ju en fantastisk möjlighet för ordföranden tillika kommunalrådet att i marknadsföringens namn dra sin story om Kalmar på olika arenor. Dessutom har bolaget en hel tidning där han nu under valåret är den självskrivne (eller självutnämnde)författaren av ledarsidan.

Han försökte dessutom, vid kommunfullmäktige, smyga förbi valberedningen med sina nya namn till styrelsen. När S insåg att FP:s ledamot där inte skulle låta detta gå omärkt förbi och utan den förklaring vi blev lovade förra gången, valde S att själva återremittera valärendet.

Som sagt så kan ju vi som lever nära se att någon Hallelujastämning är det inte precis i den rödgröna föreningen i Kalmar stadshus. Så det är klart att Nils-Fredriks inlägg kom som en skänk från himlen för socialdemokraterna .Nils- Fredriks inlägg tillförde absolut inget i sak och antingen var han grälsjuk eller talträngd. Han lyckades i alla fall komma i båda tidningarna.

Nu skulle ju jag egentligen skrivit om veckans Allianssatsningar på pensionärer, barnfamiljer och infrastruktur, men det får bli efter påsk.

GLAD PÅSK !

Inga kommentarer: