söndag, april 25, 2010

Gävleupproret drog till Södertälje!

Nu är askan borta för denna gång och alla beredskapssamordnare har fått ett nytt scenarie att arbeta med.
Själv tog jag tåget till Södertälje där jag under två dagar träffat mitt nätverk, Gävleupproret med några kämpaglada folkpartister som vill vinna valet 2010och bryta ett långvarigt socialistiskt styre i våra kommuner. Vi peppar och stödjer varandra med erfarenheter och nya idéer, och har förstås kul ihop.

I Södertälje tog Mats Siljebrand och Sandro Banovac emot oss med stor gästfrihet och vi fick en visning av deras stadshus som invigdes 2003 och följer allra senaste organisationstrenden från företagsvärlden. Både chefer och övriga anställda i lika arbetsplatser inom samma kontorslandskap. De talade om den dynamik som skapas när man inte sitter i stängda rum. Mycket spännande att se! Tack för härliga och energigivande dagar!

Från Södertälje till Strasbourgssessionen som hotades att ställas in på grund av flygstoppet. Miljöpartisterna dundrar på om att vi ska åka alternativt, men även bilen förkastar de i olika sammanhang så det är tåget som återstår. Om de inte vill att EU:s parlamentariker ska cykla till Bryssel. Men de kanske fortfarande vill att vi ska lämna samarbetet.

Olle Schmidt, en av FP:s ledamöter cyklade inte, men det tog ändå nästan 24 timmar att ta sig utan flyg från Malmö till Strasbourgsessionen. Det kanske är miljöpartiets framtidsvision att vi alla sitter i flera dygn på bussar, tåg och olika stationer i världen. Askmolnet tydliggjorde åter hur knäppt systemet att flytta parlamentet mellan Bryssel och Strasbourg är.

Men det är ju ingen mening med att fatta beslut om de inte efterlevs och våra folkpartister jobbar (liksom vi hemma i Kalmar) med att utvärdera besluten. Olle följer upp att mänskliga rättigheter ska efterlevas vid biståndsgivning och Marit Paulsen håller sin vakande hand över djurskyddet och maten. Cecilia Wikström och europaparlamentet har röstat nej till Swift-avtalet men det kommer snart tillbaka på dagordningen och detta är nya svåra beslutsområden som jag bara måste lära mig lite mera om. Allt hänger som bekant ihop och vi påverkas av alla beslut som vi är med och fattar i Bryssel.


.

Inga kommentarer: