tisdag, april 06, 2010

FEED ME!

2010 fick kommunerna 17 miljarder kronor i extra i statsbidrag av regeringen som ett konjunkturstöd. För 2011 och framåt finns ett extra statsbidrag om fem miljarder kronor som ligger kvar. Anders Borg utesluter inte att alliansen på sikt höjer de permanenta statsbidragen.
Gissa om det kommer att låta om de rödgröna nu. Helt omättliga när det gäller bidrag kommer de att skrika sig hesa om pengar, som nu helt plötsligt, skulle destinerats till vård, skola och omsorg!

I Kalmar kommun har socialdemokraterna redan långt före den ekonomiska krisen sparat på barnomsorg och skola och skickat till Destination Kalmar. De har sparat på kompetenshöjning i omsorgen och gett till mark- och planering och till samhällsbyggnadskontoret som inte kunde redovisa en enda siffra på ett färdigbyggt hus i årsredovisningen! Man skyller på eftersläpning i statistik!

Hade det funnits positiva siffror så hade de funnits i årsredovisningen, tro mig!
S, V och MP vill fördubbla antalet detaljplaner och löser det på sant socialistiskt vis. Högre skatt och mera tjänster, trots att det är de områden som verkligen fått fler tjänster redan tidigare. Detaljplaner i alla ära, men det är väl tre år sen vi begärde en från marken vid Salve och två år sedan Rifatomten skulle bli ett häkte. Så fler tjänster tror inte jag är rätta medicinen. Är det svårt att dubblera 0 redovisade bostäder?

I Kalmar är ändå skattehöjningen ett faktum. Inget kan rädda oss undan den när de rödgröna vill få ihop ett överskott i bokslut och lite godisregn till valåret . Och skattehöjningen kan nog också klara de 29 miljoner som ska betalas till en fotbollsarena för KFF i Kalmar år 2011.
Men Kalmarbor, det kommer fler Fanerdun, Salveprojekt och Arenor! Vill du hellre betala skatt till skolan och omsorgen. Välkommen till Folkpartiet liberalerna!

Inga kommentarer: