fredag, april 30, 2010

GLAD VALBORG!

I går lade Alliansregeringen ett förslag att utreda en allmän arbetslöshetsförsäkring i Sverige.
Folkpartiet har länge arbetat för en generell försäkring som alla kan bidra till och där ingen faller mellan stolarna. Jättebra!

Ljuspunkter att ta vara på!
Näringslivet rapporterar om en betydande tillväxt och ligger nu klart över det historiska snittet enligt konjunkturinstitutet. Sysselsättningen inom industrin har upphört att minska och byggindustrin visar nu ökad orderingång. Handeln är räknar med en betydande försäljningstillväxt och 80 % är nöjda eller mycket nöjda med läget.
Efterfrågeläget inom tjänstenäringen fortfarande svagt men de är optimistiska inför andra kvartalet.
De flesta trodde att 2010 och 2011 skulle vara en öken, så nu gäller det bara att inte några
kortsiktigt tänkande statschefer i Europa sabbar alltihop.

Sen måste jag bara berätta om det återanvända valfläsket!
Alla kommuner i Sverige har fått ansöka om stimulanspengar från alliansregeringen för att bana vägen för LOV( Lagen Om Valfrihet). LOV är en mycket bättre variant än LOU= lagen om offentlig upphandling. I LOV konkurrerar man med kvalitet istället för pris och både kommun och företag måste uppfylla de kriterier, som kommunen väljer.

När det gäller att söka bidrag är Kalmar bäst i klassen och Kalmar sökte mer än en miljon av skattepengarna för att en person under ett år skulle utreda LOV för Kalmars räkning. Det kunde man inte låta bli, trots Vänsterpartiet bestämde redan innan denna utredning gjorts, att förslaget skulle slängas i papperskorgen.

Nu verkar det som omm Vänsterpartiet även här styr över socialdemokraterna men något måste ju de gamla få, resonerar säkert de rödgröna.
De låter i sin nåd alla över 75 år själva få bestämma över åtta timmar hemtjänst i månaden. Mellan 200 kronor och 1500 kronor, allt efter betalningsförmåga, ska det kosta för den enskilde Nu finns ju RUT eller hushållsnära tjänster med full frihet att få hjälp med det man behöver, så förslaget från S, V och MP är föråldrat.

Och mycket riktigt! Det är ett gammalt vallöfte från 2006 som socialdemokraterna hittat i en låda!
Utdrag ur beslutet :
”Omsorgsnämnden och Södermöre kommundelsnämnd får i uppdrag ………..ta fram ett förslag till hur servicetjänster kan utformas för äldre i Kalmar. Målet är att en sådan verksamhet ska kunna starta den 1 januari 2007.”
Ni förstår ju kanske varför så mycket utreds, men så lite genomförs i Kalmar. Men det är tydligen så man blir populär i Kalmar!
Jag anser att de som kan och vill ska få styra sin vardag hela livet. Så ser mitt samhälle ut oavsett om det ger popularitet eller ej!

GLAD VALBORG!

Inga kommentarer: