torsdag, april 29, 2010

Val av parti eller person?

En hemlig undersökning som bara partier som socialdemokraterna har råd med har visat att Johan Persson förmodligen är landets populäraste kommunalråd. Detta slår Östran (socialdemokratisk så det ryker om den)upp med stora rubriker.
Informationen var ändå inte mera hemlig än att Östran fick in det i stora rubriker.

Det ska vi inte ta ifrån honom, men vi ska också veta att väljaren får ett , enligt samma undersökning, inte lika populärt parti på köpet. Den statsvetare som tydligen gjort undersökningen och som också uttalar sig är också socialdemokrat och tydligt är att ingen annan socialdemokrat vågar uttala sig för att inte störa den positiva bilden. Under så täta träd finns det inte mycket livskraft och växtlighet kvar.
När jag var inne och kollade på Östrans röstning om populariteten var det ungefär hälften "förtroende" och hälften "lite förtroende"sidan.

I dag var vi bjudna på stadsbyggnadsmöte i Konstmuseet och Eva Andersson S-märkt kommunalråd talade, och talade. Det märks att S-märkta kommunalråd har gått på samma kurser för jag kände väl igen snacket. Att de är så eniga över blockgränserna i Norrköping, som hon framhöll hela tiden får vi ta med en nypa salt,(vi har ju också kompisar där) men det är självklart den bilden alla i majoritet vill visa upp när de har möjlighet.
Hon framhöll också vikten av att ha en bra och aktuell översiktsplan och det kan jag verkligen skriva under på för vi väntar sedan tio år på vår. Men att inget blir klart verkar inte Kalmarborna bry sig om, när de väljer popularitet. Huvudsaken är att man påbörjar en utredning, och kan snacka om den.
Stadsbyggnadsfrågorna då, ja de slutar alltid i majoritetens konklusion att bilen är något nödvändigt ont.

Inga kommentarer: