fredag, januari 21, 2011

Rena Rama Arenahysterin enligt SKL!

ÄVEN SKL EFTERFRÅGAR FINANSIERINGSPRINCIPER FÖR ARENOR! FOLKPARTIET LIBERALERNA I KALMAR VÄLKOMNAR STÖDET!

Nedanstående text är klippt ur tidningen Dagens Samhälle där miljardrullningen och Arenahysterin beskrivs. Inslaget är författat av Chefredaktör Mats Edman


"Stans hjältar bygger sig ett monument

Min tes är att politiken domineras av medelålders män som gärna umgås med ortens lokala idrottspampar och byggmästare. Tänk er vilken oslagbar kedja de tunga grabbarna bildar! Kommunalrådet. Idrottsbasen. Byggmästaren. Byns hjältar, helt enkelt!

Lägg sedan till att sport är något som många väljare anser att de själva är experter på. Om lokalpolitikerna går sportens särintressen till mötes och bygger sig moderna monument hoppas de förstås få mötas av folkets kärlek. Lokaltidningen, där de tunga opinionsbildarna jobbar på sportredaktionen, jublar.

Idrottsklubben får dyra grejor och hoppas kunna satsa på ännu större arrangemang i direktsändning via tv och webben. Hur byggmästaren ser på saken är ju inte mycket att fundera på; hans favoritsport heter entreprenadbingo!

Är jag fördomsfull? Kanske, kanske inte. Men kostnadsmedvetna och försiktiga politiker som försöker hejda arenatsunamin ute kommunerna kämpar för sin existens när de ifrågasätter ryggkliandet och miljonrullningen.

Därför är det klokt att SKL larmar och stöttar. Det är ju inte alls självklart att skattebetalarna ska stå för risker, hyressubventioner och förlustgarantier medan klubbarna lägger vantarna på intäkterna".

Inga kommentarer: