onsdag, mars 09, 2011

Stå upp för demokratin även i Kalmar!

Bra att Jonas Löhnn överklagar ärendet för att slå vakt om demokratin. Tyvärr tror jag att det inte blir någon prövning av att Kalmar kommun gynnar en enskild ägare eftersom det första överklagandet föll. Underkänner de hur detta beslut är handlagt så underkänner de i princip de ställningstaganden kring det första överklagandet också.
Då gjorde man ju en efterkonstruktion om att Arenan i princip skulle användas till allt utom kanske Formel 1 lopp, bara för att klara ett eventuellt överklagande. För då blev det ett allmänt intresse som kommunen kan betala till!

I det beslut som endast kommunstyrelsens ordförande och Servicenämndens förre ordförande visste om ändrar man helt enkelt förutsättningarna för det första beslutet.
Att jag hittade dessa formuleringar om ändrad finansiering är jag väldigt glad för, men man ska veta att dessa uppgifter fanns inte med i det samråd som annonserades och ställdes ut.

Nu som då hänvisar man till att så många fler än KFF använder parkeringen, men det är i första hand gymnasieungdomar och KFF som kommer att träna där. Enligt majoriteten måste unga vältränade människor just här ta bilen till träningen. Och vem kommer att ta hand om intäkterna?

Helt tvärtom resonerar samma socialdemokrater i kvarteret Nötskrikan när de nu tar bort parkeringsyta efter parkeringsyta. Här menar de att föräldrarna gott kan cykla eller gå en bit med sina barn och trunkar med träningskläder. Det finns alltså ingen konsekvens i argumentationen och därför blir de inte trovärdiga.

Men det är som miljöpartisten som var vågmästare i Emmaboda säger att man måste fortsätta stödet när man en gång börjat.Miljonrullningen fortsätter till deras glasmuseum som nu kostar 40 miljoner istället för 10 miljoner som det var sagt från början.

När Kalmar kommun ( inte FP) skrev på borgensåtagandet blev Arenan vårt nya Salve x 20 som vi nu börjat mata med nya skattepengar för att det ska gå runt. I beslutet om Arenan står att kommunstyrelsen ska få en redovisning av KFF :s ekonomi en gång om året, och det ser jag fram emot.
Jag tycker det är ett viktigt överklagande, för beslutet om parkeringsplatserna har absolut tagits helt utanför styrelserummen. Så om det finns någon heder och rättvisa i världen kommer kommunen att fällas för att man inte följt den demokratiska processen. Allting är ändå klart så det är ju riskfritt för alla parter.

Sen att besluten helt klart gynnar elitfotbollens producenter och konsumenter visar bara att denna bransch har tumme med kocken och fått med sig de största slevarna vid Kalmar kommuns köttgrytor.

Inga kommentarer: