tisdag, mars 01, 2011

FP vann voteringen om skyltmonopolet!

Vi vann voteringen om vår partimotion att avskaffa skyltmonopolet!
Det visar att det kan löna sig att stå upp för de små föreningarna och fria medborgare.

Några ytterligare reflektioner från fullmäktige:
futtig debatt om flyktingkvot när vi vet att det samtidigt kommer 1000 flyktingar i timmen till Tunisiens gräns. Trots att de inte ens har en demokrati så har människorna ändå känslor . Ingen säger" Hmm vi släpper inte in dem för vi har ju så ont om bostäder och arbeten". Ibland är det en belastning, det som borde vara en tillgång, att vi levt i en skyddad värld utan krig och i lugn och ro kunnat bygga vår välfärd.

roligt med folkligt engagemang! Mer sånt vill vi se i Kalmar.
Ärendet om Vindkraften lockade många demonstranter och åhörare och ärendets gång visar hur taktisk Johan Persson är.
I kommunstyrelsen lät han Centern lägga förslaget att säga nej till veto och i kommunfullmäktige hukade han och lät andra lägga det förslag som (med fjärrstyrning?) förändrades i sista stund i samhällsbyggnadsnämnden.

Johan Perssons namn och ställningstagande hade inte funnits i ett enda protokoll om det inte varit för voteringarna som tvingade honom att visa färg.Eller snarare lämna ifrån sig det kommunala ansvaret till Länstyrelsen trots att översiktsplan, vindkraftplan och de tydliga beslutsunderlag som vi fått av tjänstemännen entydigt stöder ett kommunalt veto. Denna tystnad visar hur skicklig han är på att slippa bli behäftad med obekväma beslut som han själv drivit fram.

Inga kommentarer: