torsdag, mars 24, 2011

Hur man presenterar minus som plus i Kalmar

I Barometern får vi nu för hundrade gången höra att ett parkeringshus är på gång. Ni skulle bara höra tongångarna när de rödgröna talar detaljplaner och program för olika områden. Då går allt ut på att försvåra för bilisterna, och de av oss som också gillar gågator men vill bygga för den faktiska trafikökning som sker, betraktas som lite ovetande. Med socialisters självklara och självpåtagna rätt att forma om människorna till att passa in i deras drömsamhälle, har antalet parkeringsplatser i centrala delar minskat med varje ny detaljplan.
Utom för en detaljplan! Antalet parkeringsplatserna till Arenan var det inga diskussioner om. På Arenan är det ju mest män i sina bästa år som ska underhållas och ingen begär väl att de ska åka bussen eller cykla?

Nu bygger vi vidare - skriver kommunalrådet i Östran, men Arenan är ju nästan det enda bygget som följt tidplanen! Inte någon gång har man uppnått målen i byggandet, så löftet att bygga vidare på samma vis som tidigare väcker inga förhoppningar.

Under kommunalrådets fem år vid makten har barnfattigdomen ökat i Kalmar kommun och också skillnaderna mellan fattiga och rika kommundelar. Mobbningen har ökat i Kalmars skolor.

Socialistiska samhällen har i oftast prioriterat att fördela skatterna till monument för eliten framför verksamhet till de mest behövande. Det märkliga är att de i varje val kan trumma in att just socialister tänker på de fattigaste. Hur gör dom?

Jo de gör som med parkeringsplatserna i centrum. När kommunen räknar hur många parkeringsplatser som försvunnit räknar de inte försvunna privata P-platser utan bara de kommunala. Antalet parkeringsplatser som faktiskt försvunnit genom åren finns inte. Och då blir plötsligt 250 parkeringsplatser en ökning.

Nu har de rödgröna snart försämrat förhållanden för barn och ungdomar så mycket att varje försök till återställare kommer att presenteras som en höjning eller kanske till och med som en storsatsning!

Inga kommentarer: