lördag, oktober 08, 2011

Ansvar på egna villkor.

Är det för att socialdemokrater suttit så länge vid makten som de har så lätt att bortförklara sina tillkortakommanden. Eller är det enstaka politiker som tjänstgjort så länge i sin skyddade verkstad att de inte förstår vilka regler vi som jobbat i vanliga jobb haft?

Juholt lät idag som ett eko av Johan Persson när han skulle försvara sitt bidragsfusk. Johan Persson var den som i förväg godkände att ordföranden, S, i KSRR helt självsvåldigt avskedade Vd och själv bestämde avgångsvederlaget. Däremot blev det rena censuren i kommunfullmäktige när en interpellation i ärendet skulle behandlas.
Knappt något var var nu relevant att diskutera. diskussionen skulle hållas så långt från kommunstyrelsens ordförande och socialdemokratin som möjligt.

Som av en slump (tekniska fel) har detta äreende om KSRR och revisorernas skarpa kritik inte gått att få med i webbsändningarna på Kalmars hemsida.
Lika slumpmässigt hamnade min interpellation om beslutsprocessen då ordförande i servicenämnden, utan att ledamöterna hade aning om det, beslutade att kommunen skulle bekosta tusen parkeringsplatser till Kalmar FF. Den hamnade bakom ett annat gyllene stolenfråga och går alltså inte att hitta för den somI avtalet, som fullmäktige beslutat var avsikten att kommunen skulle sälja marken till parkeringarna. En kostnad istället för en intäkt alltså.
Detta är också föremål för granskning av revisorerna, och märkligt nog var protokollen för 2010 då tillfälligt borta från hemsidan från servicenämnen borta från hemsidan.
Men Juholt har en tung vapendragare i Göran Greider. Proffstyckaren Greider var mest irriterad över att det inte var politik utan personfrågor


som dominerade debatten nu för tiden. Men idag nobbade socialdemokraterna tillsammans med vänstern en partiledardebatt när de inte

själva fick bestämma villkoren. Det säger kanske mer om socialister än hur många partiprogram som helst.
Är de kanske rädda för att debatten ska handla om bidragsfusket som sossarna skulle ta krafttag emot.
Eller är det ett fegt sätt att slippa debattera den ickebudget som värkte fram under sådan intern vånda?

Säkert är att socialdemokrater anser sig själva kunna välja när de ska ta ansvar för sina beslut och handlingar. Både i majoritet och opposition.

Inga kommentarer: