måndag, oktober 17, 2011

Det finns inga gratisluncher

Brukar faktiskt inte kolla på TV på morgonen, men förvirringen kring socialdemokratiska partiet är så stor just nu, att man får ta varje tillfälle att informera sig.

"Bilden som är satt på mig" upprepar Håkan Juholt hela tiden och försöker konsekvent distansera sig från det faktum att han fortfarande hade låtit skattebetalarna stå för både sin och kulbons hyra i hennes lägenhet, om ingen hade upptäckt det.
Han framhåller sig själv som det lysande exemplet när han av 170 bilräkningar endast hittat två som eventuellt! är dubbelfakturerade.Att han ännu inte brytt sig om att kolla om detta är riktiga uppgifter verkar ju otroligt.

Man måste absolut kunna göra fel, men att så till den grad distansera sig från sin egen roll i det hela gör ju bara politikerföraktet än större.
Och det bara bekräftar den klyfta mellan makthavare och allmänhet som knegar varje dag för att höja sin standard, och som är kringgärdade med en mängd både tydliga och otydliga regler.
Att riksdagens regler är så otydliga att inte ens lagstiftare själva kan läsa dem gör ju det hela bara än mer förvirrat.

Vill man ha otydliga regler?

Det är en mängd sådana händelser som gör att människor nu samlas på torgen i hela världen. Människor som annars arbetar varje dag för att få vardagen att gå ihop.
Sen ansluter det tyvärr alltid en svans av bråkstakar som bara vill hitta en anledning att krossa rutor och bränna bilar.Att vikämpar för de demokratiska principerna och att vi alla lever under samma regelverk tror jag är en viktig start
för att alla ska ta sitt ansvar för det samhälle vi lever i.

Det finns inga gratisluncher!

Inga kommentarer: