lördag, november 10, 2012

Ännu en punktlista signerad JP

  Igår mindes vi Kristallnatten genom att samlas över partigränserna och bilda ett litet fackeltåg. Det är traditionsenligt ung vänster som arrangerar och det var också representanter för ungdomsförbunden för  V, KD, MP, FP och Röda Korset som talade när vi sen samlades på Larmtorget och deras partier som var representerade i fackeltåget. Samma dag får vi veta att SD växer ytterligare och det märks att de trivs i den nya kostymen, men på alla bloggar och bland deras sympatisörer skiner deras huvudbudskap igenom.

Vår tidigare partiledare Bengt Westerberg,  lämnade igår  lägligt nog ifrån sig ett betänkande om effektivare arbete mot främlingsfientlighet. det finns så mycket att förbättra och så mycket att vinna för alla parter om vi kan bli bättre på att använda alla mänskliga resurser till att bygga detta landet.

Här har också Kalmar mycket att göra. Intoleransen mot människor som inte faller in i normen är stor i Kalma enligt undersökningar som gjorts. Folkpartiet liberalerna kämpar hårt mot politiken att stöpa alla människor i samma form, och det är enda sättet att stoppa intoleransen som följer.


OM detta står det ingenting i den årligen återkommande punktlistan på vad kommunstyrelsens ordförande vill göra framåt.  Det står heller ingenting om det välfärdsbokslut som ända sedan 2005 visat att Kalmar kommun är en delad kommun med stora klyftor.

Plockar man fram gamla punktlistor skulle man säkert inte heller se någon tonvikt på detta.
Han nämner i princip bara områden där han i efterhand kan skylla på någon annan att det inte gick som han tänkt sig, och jag vill minnas att det varit så i varje punktlista.

intressant om någon som har tid, samlade alla dessa listor om vad Johan ska göra, och se vad som VERKLIGEN blivit gjort.

Men utvärdering är inte socialdemokraternas bästa gren och det märks väldigt tydligt i politiken.
det vittnar också revisorernas återkommande granskningar. Man kan väl säga att rubriken inte riktigt hänger ihop med den trosvisshet som han försöker förmedla i texten.

När han skriver att kommunen har ordning och reda i ekonomin blir jag verkligt orolig.
någon måste ge honom den faktiska bilden. I senaste delårsbokslutet slås fast att Kalmar mommun inte uppnår sina finansiella mål över en femårsperiod. Samma delårsbokslut visade ökade skatteintäkter.
Kalmar har skyhöga lån och borgensåtaganden. Men Johan Persson är nöjd med sig själv, och  skyller alla brister på regeringen. Tala om att göra det lått för sig!


I

Inga kommentarer: