tisdag, april 15, 2008

Fördelningspolitik i min tolkning

Det är för märkligt med socialdemokraterna. Från start kritiserade de regeringen för att samla i ladorna under goda tider. Nu larmar de om att kommunerna kommer att drabbas hårt av den kommande lågkonjunkturen.

Ja, de kommuner som inte samlat i ladorna under högkonjunktur kommer att få det svårt, men det finns också många kommuner som fört en ansvarsfull ekonomisk politik, och tyvärr kan inte vänstermajoriteten räknas dit. Fortfarande går människor från utanförskap till arbetsgemenskap i alliansens Sverige och arbete istället för bidrag har också gett intäkter till kommunerna. I Mona Sahlins regering gick fler människor till förtidspension än till arbete och det är den politiken Östros talar sig varm för nu. Han är verkligen en konfrontationspolitiker, och den som Sahlin valde, men han är inte trovärdig.

Han talar om skattehöjning som fördelningspolitik, när verklig fördelningspolitik är precis vad regeringen ägnat sig åt sen den tillträdde. Fler som har en arbetsgemenskap och friheten att med mera pengar över efter skatt, påverka sitt eget liv är väl starten till den bästa fördelningspolitik man kan önska.

Inga kommentarer: