söndag, april 13, 2008

vänstern och demokratin

Var tvungen att lyssna på webben för att kolla om vänstern verkligen ska rösta på sin kongress för att göra ett uttalande om att partiet är demokratiskt. men jag hade hört rätt.
Man får ju hoppas att inte kongressen röstar mot Lars Ohly !
Ohly gav ju också uttryck för sin demokratisyn då han tycker att Alliansen blir mer odemokratiskt i takt med att de säljer statliga monopol som t.ex. Vin och Sprit. Att de som inte tycker som honom måste vara mindre demokratiska säger ju något om hans kompassriktning.

Det finns ju de som känner sig tvungna att ha med "demokraterna" som svans i partinamnet, men det i sig gör ju inte ett parti demokratiskt med automatik.

Ägandet ger makt och rösträtten betyder mer säger Ohly och det är sant att ju fler monopol man kan kontrollera, desto fler politiska tillsättningar kan han göra och då bevarar han makten även vid en valförlust. Att folket betalar nästan hela inkomsten i skatt måste ju vara det mest ideala och demokratiska enligt vänsterns retorik. Vi tilldelas -kanske efter partibok- arbete, bostad,förmåner med garanterad brödranson varje dag. Dessa socialistiska metoder trodde jag var prövade med känt resultat.

Det borde kännas mera självklart för vänstern att ompröva sin politik om man är så osäker på sin demokratiska tydlighet.

Inga kommentarer: