måndag, april 28, 2008

Med nya krafter!

Stärkt efter tre dagar med Folkpartiets kommunala riksmöte, känner jag mig redo igen. Vi träffar många människor, men det är mycket ensamarbete för ledamöter i nämnder och styrelser och det är en kick att träffa så många som brottas med liknande vardagsfrågor. Sen knyter vi ju nya kontakter och lobbar så bra vi kan för det som ligger oss varmast om hjärtat.

Här har vi ju möjligheten att träffa riksdagsledamöterna och ”våra” ministrar.
Det var också underbart att se och höra Hans Blix i debatten. En av ”våra” liberaler som vi stolt supportar när han uppträder på världsscenen.

Vår partiledare talade och det gör han så bra, att vi lyfter i bänkarna. Han är ju också en handlingens man, så en eftersatt skolpolitik håller nu på att förvandlas så, att alla ska stimuleras och stödjas att göra sitt allra bästa. Alla kan bidra! Och här har inte socialdemokraterna en egen politik ens, eftersom man fick nobben på det förslag man redovisade det egna partiet.
Och stödpartierna är inte ense, varken med varandra eller sossarna!

Vi påmindes också om att sedan alliansen tillträdde har fler än två hela Kalmarkommuner fått arbete, alltså ca 135000 personer. Det var väl ungefär så många som förtidspensionerades på samma tid i Mona Sahlins regering. Jan berättade om en av dessa unga förtidspensionerade, som nu fått ett arbete och arbetsgemenskap. Dessutom den självkänsla det ger att med rätt redskap få en egen försörjning och kunna påverka sitt eget liv. Det är sådana exempel som ger kraft att fortsätta.

Och här hemma i Kalmar har sossarna tillbakavisat våra förslag när vi ville ta krafttag mot mobbningen i skolan. ”Vi har bara 8 mobbade på vår skola”, sa en rektor vi talade med i förra veckan. Åtta barn som vet att de kan trakasseras, och som skolan vet om, kan inte accepteras!
Vår motion om att flytta mobbaren istället för offret avvisades i fullmäktige. Vår motion om fler skolsköterskor avvisades också! Visst kan vi känna oss vanmäktiga även som politiker.

Därför behöver vi ibland träffa många likasinnade och få lite kraft att fortsätta.
Något som också ger kraft är ett positivt tillrop på stan och en insändare som stöd. Det smäller faktiskt högre än riksmötet en gång om året!

Ikväll är det kommunfullmäktige och vardag igen. Med nya krafter!

Inga kommentarer: