onsdag, april 30, 2008

Så ska vi ha´t men var ska vi ta´t

Alliansregeringen har försökt att renodla det ekonomiska arbetet till en budget per år. Det är så Kalmar kommun också arbetar. Socialdemokraterna kritiserar ändå att det inte kom någon vårbudget, eftersom man jobbat med att opponera till varje pris. Thomas Östros höll en domedagspredikan i alla TV-kanaler, men kom inte med några andra förslag än att man skulle sätta sprätt på pengarna som man nu betalar av statsskulden med.

Förslag som presenterats av lokala socialdemokrater är: "Avgiftsfri förskola för treåringar. Fler förskolelärare och utbildningsplatser för förskolelärare". Att barnen ska få lära sig mer och att psykiatrivården ska ges hög prioritet är ju att slå in vidöppna dörrar, men det är framför allt är det bidrag och bidrag som räknas för socialdemokraterna.
När det handlar om jobben vill Mona Sahlin bjuda in näringsliv och offentlig sektor till en kompetenskommission. Det har varit väldigt många bjudningar under den socialdemokratiska regeringen, men väldigt lite resultat. Nu är det åter bidrag till både näringsliv och arbetslösa som är Mona Sahlins enda recept för framtiden.

Ingen frågar och de skriver naturligtvis inte heller att vi, enskilda invånare ska betala med skattehöjningar om socialdemokraterna kommer till makten!
Här hemma låter det också som om det är minskade skatteintäkter och statsbidrag som är orsaken till siffrorna i kommunens budgetuppföljning. Det är tyvärr så, att majoriteten leder kommunen med lånade pengar, och det blir dyrt i längden. Statsbidrag som tillfälligt dolde detta under valåret var ju lyckosamt för socialisterna, men en björntjänst för Kalmar kommun som gjorde av med hela godisregnet på en gång.

Det är fortfarande så att arbetslösheten sjunker och Kalmar får in mer skatteintäkter än tidigare. Allt fler människor i Kalmar går från bidragsberoende till arbetsgemenskap!

Då kommer det även in pengar till en bättre välfärd.

Inga kommentarer: