torsdag, mars 25, 2010

Förtroendeskadligt ?

I tidningen Dagens Samhälle kan vi läsa att Solnas stadsdirektör tyckte att han hade så mycket extraarbete med den nya nationalarenan, att han ville ha 31 000 extra i månaden från Arenabolaget.
För ändamålet registrerade han ett nytt konsultbolag och vips kunde dessutom Solna om de vill räkna så, räkna in ett nytt företag. Extraknäcket med arenan sköter han på kvällar och helger och räknar upp sina kontakter med bl.a. Banverk och Vägverk. Det måste innebära att dessa verk har öppet även på kvällar och helger, eller sitter det en konsult där också och svarar.

Här i Kalmar infördes regler för inrapportering av bisysslor efter en interpellation från Folkpartiet liberalerna. Det är helt ok med extraknäck, men det är viktigt för tilltron till skattefinansierad verksamhet att den inte styrs eller utnyttjas för dolda syften .
Det finns också en lag om offentlig anställning som reglerar detta väldigt noga och det är personaldelegationens ansvar att se till att den lagen följs. Det gäller tilltron till den offentliga verksamheten, helt enkelt.

Inga kommentarer: