måndag, mars 15, 2010

satsning med Allianspengar!

Efter nästan en hel mandatperiod finns det nu en kommunal handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer. Fortfarande kan alltför ofta den misshandlande mannen röra sig fritt i samhället, medan kvinnor och barn får flytta och leva som gömda i sitt eget Sverige.

Folkpartiet liberalerna vill stärka brottsoffren och därmed också den misshandlade kvinnan och Alliansregeringen har totalt föreslagit en handlingsplan med många viktiga åtgärder och satsat drygt 800 miljoner för att genomföra den.

I handlingsplanen fokuserar man på jämställdhetssatsningar där kommunen fått många miljoner från regeringen för att fokusera på en jämställd service till invånarna.
Senaste förstärkningen gav 600 000 till Kalmar län att förstärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck. Här är ju också FP:s satsning på språkutbildning och samhällsoriientering till ALLA nyanlända en viktig åtgärd för att bryta kvinnors beroende och isolering.

Jag kan tyvärr inte delta i morgondagens arbetsutskott, men har en del frågor och synpunkter som jag sparar till Kommunstyrelsen. Jag kan ju ändå konstatera att Alliansregeringen även här var snabbare med både handlingsplan OCH pengar!

Inga kommentarer: