söndag, mars 28, 2010

Gör skatten synlig!

I går kom det förväntade beskedet från Alliansen om sänkt skatt till pensionärerna. 5 miljarder viks för pensionärerna och det var mer än vad de rödgröna tänkt satsa och reaktionen lät inte vänta på sig.

Både Sahlin och Östros säger att ”pension ska beskattas på samma sätt som lön”. Alltså höjer de löneskatten så är den saken klar. De har faktiskt ingen finansiering, eftersom de redan i vanlig ordning lovat allt till alla men det är tredje gången som Alliansen ger de lägst ställda pensionärerna mindre skatt. Socialdemokraterna sänkte inte skatten en enda gång under sin mandatperiod!

Om vi höjer skatten kommer jobben tror Östros, som nu verkar helt inne på Ohlys spår att höjda skatter och mer bidrag är lösningen på det mesta.
Samma sak tror de rödgröna i Kalmar som ju höjde skatten snabbt som tusan förra året innan ekonomin hann vända.
Nu kan de inför valet ståta med överskott och godisregn, men personalen vet vad som väntar efter valet!

Det är synd att inte människor får se på lönekuvertet hur mycket de betalar i skatt. Det är ju till och med många som inte känner till att de har fått minskad skatt på arbete med Alliansregeringen. Jag ska göra allt jag kan för att de ska slippa uppleva skattechocken som väntar om de rödgröna vinner i september.

Inga kommentarer: