måndag, mars 22, 2010

Man kan inte bo i en detaljplan!

Intressant försvarstal av kommunstyrelsens ordförande i Kalmar om seniorbostäder ( som dessutom på insändarsidan förklarar sig i statistikduellen med Växjö).

För ungefär två år sedan tog jag upp på arbetsutskottet att vi blev uppvaktade av företagare som var intresserade av seniorboende. Fick då veta att det fanns 22 intresserade som hört av sig till mark och planering och som man skulle träffa för samtal.

Och så här har det varit när vi har frågat om industrimark och varierat byggande. Medan Fanerdun hade första prioritet fick lokala företag stå tillbaka och jag läste senare att även de som ville bygga seniorboende hade flyttat sitt intresse till andra kommuner.

I Kalmar går det att visa upp hur många planer som helst, som svar på våra frågor.
Men vad blir det mer än planer? Det går inte att bo i en plan, men de presenteras ofta som om antalet pågående planer är svaret på alla frågor.
Under denna mandatperiod har det skjutits till extra pengar till både Samhällsbyggnadskontoret som gör detaljplanerna och till Mark- och planering som gör planprogram och fördjupade översiktsplaner i brist på översiktsplan.
Jag har begärt en utvärdering av verksamheterna innan mera pengar skjuts till, för det går inte att bara kasta in mera pengar där inte tidigare pengar gett avsedd effekt.
Dessutom kommer snart sanningens minut om hur mycket stimulans till byggande som stimulanspaketet gav under finanskrisen.Och vart tog de 22 intresserade byggföretagen vägen?

Inga kommentarer: