fredag, mars 26, 2010

lägre kan man knappast nå.

Som jag tidigare skrivit har den rödgröna majoriteten i Kalmar underlåtit att besvara motioner inom ett år och därmed flerfalt brutit mot kommunallagen. Av Folkpartiets 12 motioner i kö kommer 4 att besvaras på tisdag.
I en två år gammal motion skriver vi bl.a. om bussarnas trafikering och biljetter och föreslår bl.a. om "att kommunledningskontoret ska få i uppdrag att i samarbete med KLT se över busslinjernas dragning så att bussåkande till kvarteret Bilen (nuvarande Hansa City)möjliggörs direkt från norra Kalmar. Svaret från majoriteten blir "att på grund av det stora ekonomiska underskottet gjordes ingen beställning av denna trafik". Alltså ett avslag på vårt förslag.

Men döm om min förvåning när arbetsutskottet på samma dagordning får ett förslag från Socialdemokraterna som lyder:"kommunledningskontoret får i uppdrag att utreda kostnaderna och förutsättningarna för att genom ändrad linjesträckning i befintlig busstrafik nå trafikering av Hansa City".

Socialdemokraterna avslår vårt förslag men gör Folkpartiet liberalernas förslag till sitt eget vid samma sammanträde.
Dessutom är "deras" förslag destinerat till arbetsutskottet där de inte riskerar en offentlig debatt medan avslaget på vår motion ska hela vägen till fullmäktige.
Trodde de därför att det skulle gå spårlöst förbi!










För snart två år sedan skrev vi , och enligt kommunallagen ska de behandlas inom ett år. Nu har det gått två år och man har tydligen haft tiden på sig att på ett snyggt sätt stjäla vårt förslag.
Nu kommer fyra av Folkpartiet liberalernas tolv motioner till beslut vid nästa arbetsutskott och här har man verkligen gjort Folkpartiet liberalernas förslag till sitt eget.
Motionen där vi föreslår en busslinje från Norra Kalmar till Hansa City besvaras med att det på grund av det stora ekonomiska underskottet inte kunde göras någon beställning av denna trafik. FP får alltså ett avslag.

Innan på dagordningen finns ett nytt förslag från Socialdemokraterna om ÄNDRAD LINJESTRÄCKNING FÖR ATT NÅ HANSA CITY!
I stället för att bifalla den delen i vår motion skriver Johan Persson och Birgitta Elfström ett eget förslag där man vill utreda linjesträckning till Hansa City!

Nu är det bra att det blir förslag som vi gärna vill ha genomfört, men det är ursvagt av socialdemokraterna att skriva om Folkpartiets förslag och göra det till sitt eget!





Inger Hilmansson

Inga kommentarer: