måndag, maj 03, 2010

Nu kommer återbäringen!

1 maj är väl den tydligaste manifestationen på hur en maktelit med tusentals valarbetare är knutna till det socialdemokratiska partiet. Fast socialdemokraterna förlorar regeringsmakten bekläder LO-organisationens medarbetare en mängd tunga partiuppdrag. De går inte att rösta bort, och har socialdemokraternas löfte att ge kostnadsavdrag för de trogna och straffavgift för de egensinniga, är ju ett fantastiskt resultat för en organisation som aldrig har fått en röst i ett val.

Det rödgröna samarbetet innebär att alla LO anslutna inte bara tvingas stödja socialdemokraterna utan dessutom ett Vänsterparti där fortfarande många bekänner sig till kommunismen och ett Miljöparti som genom sin väl förtäckta näringsfientlighet kommer att skicka många av medlemmarna i LO i arbetslöshet om de får chansen att fullfölja sin politik.


LO betalade i förra valrörelsen 90-100 miljoner kronor rakt ned i Socialdemokraternas valrörelsekassa, och ställde därutöver upp med gratis arbetskraft till ett värde av 500-800 miljoner kronor, enligt en undersökning, som Carl B Hamilton lät göra 2006.

I socialdemokraternas Sverige kan man tydligen fortfarande köpa sig både makt och insyn i takt med att den minskar för den enskilde.

Inga kommentarer: