måndag, maj 10, 2010

Det finns inga gratisbussar!

Vi har att välja mellan Cykelbuss med trafikverkets kostnad (statlig skatt) eller kommunal trafik med kommuninnevånarnas kostnad (kommunal skatt) för ingen tror väl att just den här linjen som ska gå året runt kommer att betala sig.

Länsstyrelsens bedömning 2009 12 17
Länsstyrelsen bedömer att ur trafiksäkerhetssynpunkt bör varken gång- eller cykeltrafik tillåtas på Ölandsbron. Detta gäller oavsett vilken hastighet som för tillfället kan komma att råda. Den variabla hastigheten kommer att styras av olika parametrar, bl a trafikintensitet och väderförhållanden. Eftersom väg 137 är en allmän väg, som inte är förklarad som motorväg, bör principiellt alla slags trafikanter tillåtas att färdas på vägen. Vägverket bör därför i likhet med vad de flesta remissinstanserna anfört erbjuda gång- och cykeltrafikanter ett avgiftsfritt transportalternativ. Emellertid bedömer Länsstyrelsen att den inte kan villkora gång- och cykelförbudet med krav på hur ett sådant transportalternativ skall ordnas. Länsstyrelsen fattar således nytt beslut om fortsatt gång- och cykelförbud på Ölandabron, varvid de tidigare brister som påtalats av Transportstyrelsen har beaktats.

Här är den information vi frågat efter men inte fått. Den har skickats till Gatu och Parknämnden, men inte heller det utlåtandet har vi fått.
Jag tycker att det är skandal att inte majoriteten efterfrågat denna information.
Det står ju klart och tydligt att alla trafikanter skall tillåtas att färdas på bron därför att den är allmänväg men inte motorväg. Detta ansvar vill Trafikverket och Johan Persson + ? lägga i kommunens knä under hotet att annars blir det ingen cykelbuss.

Då tar socialdemokraterna inte bara verksamhet från de privata företagen utan försöker även ta över andra myndigheters verksamhetsområden! Och invånarna får betala!

Inga kommentarer: