måndag, maj 10, 2010

Läs noga!

För vilken gång i ordningen som kommunstyrelsens ordförande försöker prata eller skriva upp stämningen i näringslivet är omöjligt att svara på.Det sker idag igen på Barometern debatt.
Vi som också följer kommunpolitiken, ser naturligtvis hur skickligt han manövrerar utan att tala om vad han faktiskt har genomfört av alla sina planer.
Varför?
Jo, för att han ofta framhåller det som skötts av andra som sin egna merit, men undviker allt det han faktiskt själv hade kunnat genomföra om viljan eller förmågan funnits.Parkeringshuset t.ex. lades under utredning efter en motion från Folkpartiet liberalerna.Det var avslag ända fram till fullmäktige, då man inte orkade stå emot alla som ville ha ett parkeringshus. Vår motion om parkeringshus besvarades istället med en utredning. Nu är det val igen och dags att damma av utredningen för att manövrera genom valrörelsen.

Samarbete bygger på ömsesidig respekt!
Vill man ha samarbete kan man inte göra som i det Budget i Balans arbete som partierna enades om. Man måste hålla fast vid hela överenskommelsen, annars får man inga samarbetskamrater i framtiden.

Partipolitiskt käbbel kallar han alltid den politiska diskussion som uppstår när flera partier redovisar sina åsikter, eller inte gillar hans förslag.Jag kallar det demokrati.
Läs artikeln väldigt noga och lägg den bredvid de övriga vi fått under åren. Då förstår ni!

Inga kommentarer: