tisdag, maj 04, 2010

Resultat av krossade förhoppningar!

Idag har också Kalmars näringslivsranking presenterats.Rankingplats 169! Det är ingen rolig rapport. Man kan nog tolka det som att företagarna år 2008 (rankingplats 109)hade stora förhoppningar att alla vackra ord och många företagsbesök från kommunstyrelsens ordförande skulle omsättas i bättre service från kommunen och en mera öppen attityd till entreprenörer i den kommunala verksamheten. Redan förra året började näringslivet tveka
och då hamnade kommunen på 118:e plats, samma som år 2002.

Nu inser företagarna att vänstermajoriteten lägger under sig så mycket verksamhet man bara kan. Dessutom undrar man säkert över hur man kan utreda Lagen Om Valfrihet i ett helt år och sen inte klara av att fatta ett beslut om att människor ska kunna välja sin hemtjänst!
Nu kan de bara hoppas på ett mera liberalt inslag och maktskifte i Kalmar kommun efter valet. Med Folkpartiet blir det både mindre monopolverksamhet i bolagen och mera valfrihet för invånare!


Annars har jag som vice ordförande i kommunbolaget följt dotterbolagens årsstämmorunder två dagar. Det är mycket formaliteter, men stämmorna skulle nog tjäna på om allmänheten hittade in.

Nu är den enda information till allmänheten via anslagstavlan i kommunhuset, och hur många tar en tur in där för att se om det händer något intressant i kommunen. Nu känner jag mig lite irriterad på mig själv att vi inte har pratat mer om detta, men det hade nog inte hjälpt för FP fick inget gehör för vårt förslag till tillägg i ägardirektiven om att ” Medborgare skall informeras om sin närvarorätt på bolagsstämman”.

Det förslaget röstades ner av majoriteten så väl som våra övriga FP-förslag till ägardirektiv. Men blir det mer FP efter valet, blir det också mera information och insyn.
Bra om de som engagerat sig, får tala om för några intresserade medborgare vad man åstadkommit i bolaget under året och svara på lite frågor!

Inga kommentarer: