lördag, maj 08, 2010

FÖRHANDLING ELLER UTPRESSNING?

I december ställde KLT styrelse sig bakom Vägverkets förslag om att cykelbussen ska ingå i kollektivtrafiken och på så vis bli kommunens ansvar istället för Vägverket (från april, Trafikverket) och i mars kom ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskott i Kalmar.I dagens tidning läser jag att kommunstyrelsens ordförande i Kalmar nu har ställt sig bakom ett förslag till beslut om cykelbuss som ett enhälligt arbetsutskott sa nej till i mars. Det var inte länge sen vi diskuterade frågan med samma inställning.

Förslaget presenteras som ett försök, men trafikverket hade redan köpt nytt cykelsläp, och när de blivit av med cykelbussen kommer de aldrig att ta tillbaka sitt ansvar för den igen.
Kommunernas skattebetalare får hädanefter ta notan för Trafikverkets ansvarsområde om socialdemokraterna (och ett parti till) röstar igenom detta.
Nu tror jag tyvärr att vi åter varit med i ett spel där vi alla varit statister tills socialdemokraterna förvissat sig om stöd från ett parti till.


GÅR NI INTE MED PÅ DET HÄR SÅ BLIR DET INGEN CYKELBUSS!ÄR DET FÖRHANDLING!
Alla aktörer vet att Kalmar kommun öppnar plånboken under press.Det har hänt förr och det kommer att hända igen.Det är så skattehöjningar kommer till.

-EN CYKELBUSS SOM GÅR FRÅN BROFÄSTE TILL BROFÄSTE SKA INTE RÄKNAS IN I KOLLEKTIVTRAFIKEN, EFTERSOM MAN INTE KOMMER VIDARE I KALMARS BUSSNÄT UTAN CYKEL.

-DET ÄR TRAFIKVERKET SOM HAR STÄNGT AV BRON FÖR CYKLISTER UNDER FÖRUTSÄTTNINGEN ATT DE STARTADE CYKELBUSSEN OCH DET ÄR TRAFIKVERKETS ANSVAR ATT CYKLAR KOMMER ÖVER BRON.
OM ALLA CYKLISTER SOM PENDLAR TILL JOBBET ISTÄLLET TAR BILEN PÅ SOMMAREN, FÅR TRAFIKVERKET BEKYMMER MED KÖER PÅ BRON OCH DÄRFÖR LÖSER TRAFIKVERKET FRÅGAN OM KOMMUNERNA STÅTT PÅ SKATTEBETALARNAS SIDA.

-CYKLING BORDE UPPMUNTRAS FRÄMST UR MILJÖSYNPUNKT MEN SOMMARKÖER UNDER RUSNINGSTRAFIK AVLASTAS OCKSÅ BÄST MED EN CYKELBUSS.

Utdrag ur arbetsutskottet 23 mars:
Den nuvarande cykelbussen kom till i samband med att Vägverket gjorde om Ölandsbron till en fyrfältig väg och därmed förbjöd cyklar på bron....
...Under överläggningen beslutar arbetsutskottet enhälligt att kommunen inte ska ställa sig bakom Vägverkets förslag till avtal.
Beslut
1. Arbetsutskottet avslår förslaget till avtal mellan kommunen, Vägverket, KLT, Mörbylånga och Borgholms kommuner om cykelbuss på Ölandsbron som en del av den ordinarie kollektivtrafiken.
2. Kommunchefen Roland Karlsson får i uppdrag att kontakta Vägverket och meddela arbetsutskottets beslut.

Inga kommentarer: