fredag, april 17, 2009

Bra början på dagen!

Studieförbundet Svenskt Näringsliv och Samhälle SNS brukar i Kalmar erbjuda förnämliga föreläsningar. Oftast är de över lunchtiden, men idag var det för första gången på morgonen. Cecilia Hermansson, chefekonom Swedbank gästade Kalmar och talade över ämnet ”från hett till iskallt – när vänder det?”
Det är en riktig fröjd att lyssna på en föreläsare som gör det svåra begripligt.
Bra början på dagen!

Glädjande är också att E22 nu ska rustas upp kring Jämjö, vilket betyder väldigt mycket även för vårt näringsliv i Kalmar. Här har vi verkligen kämpat tillsammans med våra partikamrater längs hela E22 så nu vill vi bara få hela denna väg klar. Det är ju också glädjande att vår kringfart Rinkabyholm kommit en bit närmare förverkligande.
E25 rustas ju också upp nu och det är precis vad vi behöver av långsiktiga stimulanser.

Men käppar i hjulen finns på närmre håll än vi anar!
Miljöpartisterna i Skåne ställer (senaste SKL-tidningen) upprustning av E22 mot järnväg och kollektivtrafik. Vi behöver många olika sätt at ta oss fram i ett land som Sverige! E22 måste bli en europaväg värd namnet!

Infrastruktur var också det Cecilia Hermansson idag rekommenderade, men hon berättade också att Japan hade satsat så mycket på detta, att infrastruktur var en uttömd väg. Man ska ju också komma ihåg att det är driften som är den långsiktiga kostnaden, oavsett vad vi väljer att investera i.

Inga kommentarer: