tisdag, april 28, 2009

Vilka perspektiv!

Finanskrisen blev global. Svininfluensa börjar nu också bli global och det visar med all tydlighet att vad som händer på det här klotet berör oss alla.
Många vill gärna se globaliseringen som ett hot, men vem vill backa bandet till stängda gränser och tullmurar? Inte jag. Därför är det ännu viktigtare att vi även nu stärker banden med andra länder. Det är en fantastisk möjlighet!

Man kan träta om det mesta i EU men när det verkligen krisar till sig, så har det varit en fantastisk vilja att sätta sig vid samma bord och lösa frågorna. När svininfluensan var ett faktum samlades EU:s hälsomyndigheter snabbt till krismöte i Luxemburg, och EU-kommissionen kallade hälsoministrarna till ett akut möte.
Dessa möten följdes upp av ett möte mellan utrikesministrarna och så snabbt kan det gå att samordna sina åtgärder. För självklart hjälper det inte att utfärda regler som bara gäller vissa delar av EU. Dessa åtgärder får självklart även spridningseffekter utanför EU-området.
Den ekonomiska krisen har drabbat Kalmar extra hårt, beroende på att vänstermajoriteten här har låtit kostnaderna skena iväg. Efter varje val har svångremmen dragits åt för att helt tas bort när valrörelsen börjar. Återkommande efter varje val.

Som Östran så riktigt skriver idag på ledarplats. ”Politik är en förtroendebranch”. De har så rätt.
Före valet 2006 var det löften om Etanolfabrik, Arena och Fanerdun. Salve fick bifall till extra pengar. Tecken på socialdemokratisk handlingskraft!
Ett fallfärdigt Salve får väl ses som ett tydligt, och kostsamt monument över socialdemokratisk styre och Johan Perssons maktinnehav i Kalmar.

Då måste man presentera något nytt för att skattebetalarna snabbt ska glömma alla förlustsiffror.
Linnéuniversitetet!
Jag är jätteglad att Johan Persson har så lite inflytande över den verksamheten som han har. Igår på fullmäktige jämförde han vikten av ett universitet i kommunen i klass med att ha ett Kalmar FF ? Vilka perspektiv? Man slutar ju inte att förvåna sig!

Mer om interpellationerna från KF en annan dag.

Inga kommentarer: