torsdag, april 23, 2009

Det finns jobb i Kalmar!

Mona Sahlin var under gårdagen i Kalmar, men inte såg vi Johan Persson vid hennes sida denna gången. Förra gången hon var här solade sig båda i ”glansen” av den andra och jag undrar vem som inte ville synas med vem den här gången? Men vem brydde sig?
Två utlockade skolklasser fick utgöra mingelskaran på torget. Idag i DN ser vi på nytt sedelpressarna är igång för att utvidga ROT-avdraget till miljonprogrammen. Det är väl även där kommunala bostadsbolag som försummat att underhålla husen och lägenheterna. Nu ropar man på alliansregeringen, trots att man inte lyft en krona för att åtgärda detta själva i regeringsställning!
Bra i alla fall att S, V och MP vill ha kvar ROT-avdraget som ju även innefattar hushållsnära tjänster. Tack för den insikten!

Själv började jag gårdagen på Science Park 07 30 där det presenterades ett förslag under benämningen Green Living, som hugade företag är välkomna att ansluta sig till.
Sen bar det av till Länssjukhuset där Hjärnfonden hade samlat experter inom Strokebehandling till en heldag om forskning och strokevård. Jättebra program som var värt varenda minut! När kommunen tog över rehabiliteringen från landstinget gjordes också en satsning på rehabilitering av stroke. Den har redan gett utdelning i pengar, men självklart främst i bättre liv för de drabbade. Dessa goda exempel ska nu följas av flera om vi får bestämma!

På kvällen var kommunens återkommande företagarträff förlagd till biblioteket. Betydligt större mingelskara än på torget hos S. Jag träffade bl.a. Trygghetsrådets representanter som upplevde att 8- 9 /10 sökande hos dem, kom ut i nya arbeten. Jättebra tycker jag! Hittills i år har nyföretagandet ökat i Kalmar och det behöver vi också förmedla i dessa tider.

Inga kommentarer: