tisdag, april 21, 2009

Kul att vara veckans bloggare!

Stimulerande och roligt att bli veckans bloggare på politikerbloggen!

Vi har nu i kommunen haft rapport från "Budget i Balans" som var den överenskommelse som 2007 slöts över blockgränserna för att få ordning på Kalmars havererade ekonomi. Underskott under högkonjuktur ansågs kanske vara en tillräcklig varningssignal! Nu bröt S,Voch MP den överenskommelsen med en skattehöjning i december, men arbetet fortsätter.
Genomgående för alla rapporterna var att ingen presenterade någon förväntad besparing.
Det blir i så fall svårt att utvärdera om man lyckats.

Vi fick idag en rapport från socialnämnden och kostnaderna skenar. Att ekonomiskt bistånd ökar när människor blir arbetslösa och tappar fotfästet är ju logiskt.
Men redan under högkonjunkturen ökade kostnaderna för placering i institutioner och det är alarmerande! Nu ökar dessa kostnader ännu mera och här måste man ta ett vidare grepp för att hjälpa de som hamnar utanför.

Hur bra är då dessa placeringar? Riktigt orolig blir jag när jag får som svar att man inte gör någon utvärdering! De olika institutioner borta eller i Kalmar som små och stora människor placeras i borde väl granskas noga både på kvalitet och resultat? Här finns så mycket hårt arbetande anställda och ändå så otroligt mycket kvar att förbättra i Kalmar kommun!

Inga kommentarer: