torsdag, april 30, 2009

Valborg utan eld!

I veckan ifrågasätter Östran på ledarsidan den totala översyn som Alliansen i Kalmar begärt.
Jag ser hur svårt det är för majoriteten att granska sin egen verksamhet och har blivit alltmer övertygad om att det också måste göras av en utomstående kompetens.

Idag svarar vi i Alliansen på ledarsidan och pekar bl.a. på landstingets översyn som sparade 200 miljoner och därtill effektiviserade så att Kalmar klättrade i rankinglistorna över kvalitet och tillgänglighet. Vänstermajoriteten oroar sig nog för att vi faktiskt skulle lyckas med att effektivisera i kommunen. Det skulle vara det yttersta beviset på att det (såsom SKL antydde) brister i ledning och styrning i Kalmar kommun idag.

LO ropade i DN på mera pengar, men LO kanske tillhör den rikaste organisationen med arvoden och förmåner för de egna och vill nu inte släppa till dessa för de medlemmar som de är tänkta för. I morgon ska det talas på första maj och sjungas Internationalen och då vill socialdemokraterna och LO vända blicken bort från de egna ledarkriserna och elda massorna mot den yttre fienden Alliansen.
Historiskt är väl det en känd metod, men hur svårt de rödgröna har att enas får vi dagligen
bevis för när de ska komma med egna förslag. Här i Kalmar är det bara maktbegäret som binder dem samman. Skattehöjning är den enklaste vägen av alla när man inte är regeringsduglig.

Ikväll får vi sjunga "flamma stolt.." utan eld på grund av brandrisken.
Hoppas ni får en skön helg och att ni också hinner med att njuta av naturen
som nu står i ständig förvandling. Underbart!
Ha en härlig Valborg!

Inga kommentarer: