måndag, april 06, 2009

Nu sköter rörelsen drevet mot Wanja!

I skrivande stund pågår fortfarande diskussionen om Wanja ska sitta kvar. Annars kan hon verkligen känna sig grundlurad - av Mona Sahlin som Wanja stöttade under Monas frieri till miljöpartiet och vänstern. Det var Mona Sahlin som då på alldeles egen hand startade socialdemokraternas utförsbacke. Men fortsätt gärna på det inslagna samarbetet Mona!


Idag var det Kommunstyrelse . 21 ärenden och mängder med text att sätta sig in i. Förutom Folkpartiets årsmöte i Stora Frö på Öland i Lördags, har jag ägnat helgen åt att läsa handlingar och skriva förslag.
- Kalmarhem sålde Svärdsliljan 7 och det är bra att ledningen i Kalmarhem jobbar på med försäljningar. Med en socialistisk majoritet hade det varit omöjligt om bolaget varit i ekonomisk kris.
- Revisorernas granskning av kommunens engagemang i Fanerdun visade att det inte hade varit möjligt inte var möjligt att avvisa en tänkbar etablering och jag ställde mig också bakom denna etablering fast med villkor att vi skulle få se företagets ekonomiska tillstånd. Det blev jag lovad, men inte heller det löftet höll Johan Persson. Vi lämnade också från Alliansen en protokollsanteckning om de brister rapporten pekar på och att en tidplan för förbättringsarbete ska medfölja svaret till revisorerna.

- Vår positiva syn på ett Linneuniversitet och vikten av att locka studenter med ett rikt innehåll och en eftertraktad examen, har vi tidigare belyst i en protokollsanteckning och idag föreslog jag två tillägg i projektplanen:

För Kalmar kommun skall etableringen:
- innebära fortsatta tillväxtmöjligheter för Kalmar Hamn AB
- bidra till att stärka attraktionskraften och varumärket Kalmar kommun
Dessa två förslag mottogs positivt av både allians och majoritet och det var viktigt och glädjande att få med förslagen tidigt i riktlinjerna.


- äldreboendedelegationen där Barbro Westerholm, FP är ordf. har lämnat ett betänkande som kommunen skall yttra sig över. En utmärkt utredning och ett lovvärt arbete av den tjänsteman som verkligen försökt att väga in alla synpunkter till en bra sammanställning.
Det fanns även med en rad försäljningar av mark och detaljplaner och det är glädjande att det finns en vilja att bygga även nu under lågkonjunktur.

Inga kommentarer: