söndag, maj 31, 2009

devalvera inte slavhandelns grymhet!

I lördags var det mycket folk på stan och vi folkpartister var också vid vår hörna och delade ut EU-foldrar och fanns till hans för frågor.
Några unga socialdemokrater demonstrerade i samma hörna under parollen "stoppa slavarbetet i EU" genom att några lekte slavar fastkedjade i fötterna och de andra hade utrop om priset. Det är sådant man kan roa sig med i ett välfärdsland om man inte själv är i riskzonen för slaveriet.
Det finns faktiskt en reell människohandel i europa, och den finns även i Sverige. Det är människor som tvingas arbeta här som prostituerade och narkotikakurirer.

Att jämföra dem med en byggnadsarbetare, som arbetar här som ett resultat av en offentlig upphandling, visar att man inte alls har respekt för någon av dem och förstått hur allvarlig verklig slavhandel är.
Slavarbete är så allvarligt att den grymheten inte ska devalveras, och det är allvarligt att även
vuxna EU-kandidater ägnar sig åt att skapa rädslor av det här slaget. Rädslan är så lätt att aktivera och den har varit upphov till många krig i Europa, även i nutid. Att mota rädslan i tid kräver långt större intelligens!

Fackliga rättigheter är jätteviktigt och Mona Sahlin försökte, helt felaktigt, i kvällens agenda ta åt sig äran för den svenska modellen. Liberalerna däremot kämpade för att hålla staten utanför avtalen mellan arbetsgivare och arbetstagare och det är en av grundpelarna för den svensk modellen.
Det enda socialdemokraterna är oroliga för, är att mista LO som valarbetare och sponsorer
i valrörelsen!
Det är ju lätt att förstå, men man får väl ändå hålla sig till rimliga kampanjmetoder.
Hur mycket svartarbete har inte blomstrat under socialdemokratiska regeringar, utan att man ens försökt få bukt med det? Här har vi de verkliga säkerhetsriskerna, både för den anställde och för arbetsgivaren!

Inga kommentarer: