fredag, maj 22, 2009

Tillfälliga beslut till efter valet!

Gatu - och Parknämnden har nu beslutat förlänga gratisparkeringen för miljöbilar till- efter valet.
Sannolikt kommer en mängd beslut som socialdemokraterna nu tar att ha den prägeln.
Jag tycker det är bra med stimulanser för miljön, men jag röstade mot förslaget av den enkla anledningen att förslaget enligt lag var förbjudet (undantag parkering för att kompensera funktionshinder), och jag tyckte det kändes olustigt att med berått mod besluta i strid mot lagen.

Ett beslut som togs med stark kritik från oss folkpartister var höjningen av parkeringsavgifterna i centrum. Beslutsunderlaget var inriktat på att straffa bilister som man, på socialistiskt vis, ansåg sig ha rätt att bestämma resvanorna för. Jag anser att man först ska följa de sakliga utredningar som är gjorda, och som visar att det finns ett behov av fler parkeringsplatser, inte färre, som majoritetens politik leder till.

Efter tryck från enskilda aktörer på Kvarnholmen höll tydligen inte argumenten i det beställda beslutsunderlaget. Känner ni igen det från senaste bristfälliga beslutet i Barn-och ungdomsnämnden, där föräldrarna skjöt sönder argumenten?

Åter till parkeringen.
Johan Persson (inte Ingvar Nilsson i den beslutande nämnden) håller presskonferens och talar om hur han har gjort (inte GoP) en överenskommelse med fastighetsägarna.
Jag tycker att det var alldeles utmärkt att socialdemokraterna backade, men jag är oroad över den demokratiska hanteringen.
Varför har vi nämnder och vilken legitimitet ger vi dem.
DETTA ÄNDRADE P- BESLUT ÄR OCKSÅ TILLFÄLLIGT( ska vi gissa till efter valet) !

Inga kommentarer: