måndag, maj 11, 2009

Stora öron räcker inte!

Har politikerna fått stora öron?
Ja kanske det! Eller är det så att de beställer otillräckligt beslutsunderlag?
6-9 skolor lades fram som ett helt oundvikligt beslut, men är nu ändrat efter goda argument från föräldrarna.

Rockneby bibliotek skulle läggas ner trots att man i veckan presenterade en biblioteksplan som signalerade något helt annat. När man inte fick alliansen med sig, vågade man inte ta beslutet.
Här hänvisar även ordförande till beslutsunderlaget, men varför lägger man överhuvud taget fram ett sådant förslag?

Det är absolut inte tjänstemännens fel. Det efterfrågas sällan varken alternativ eller konsekvensanalys från majoriteten, och de rödgröna får säkert det de beställer.
När SKL gjorde en liten genomlysning inför budget i balansarbetet pekade de på just detta
och att politikerna inte orkade med att stå upp för sina beslut.

Detta försätter ju också de anställda i en omöjlig situation. Vilken förvaltningschef vågar föreslå en besparing hur klok den än må vara? Vem vill få brallorna nerdragna av politikerna?
Varför blir det då så här?
Jo, jag som ser arbetet inifrån ser att här, liksom på riksplanet finns det tre partier S,V och MP som är splittrade i nästan alla frågor utom en. MAKTEN!

Mot det en allians som består av fyra olika partier, men som håller ihop och är fast övertygade om att vi vill jobba tillsammans efter valet. Fast då i majoritet ! Då ska det också finnas alternativ och konsekvensanalys i beslutsunderlagen. Och det vet jag att vi får.

I morgon kommer ett av mina nätverk i FP. Det är företrädare i opposition som liksom jag vill vara i majoritet efter nästa val. Vi är en liten grupp liberaler i mellanstora städer i Sverige som har likartade förutsättningar och vi stärker varandra och optimerar våra resurser. Jag ser verkligen fram emot att träffa dem igen!

Inga kommentarer: