måndag, maj 04, 2009

släpp in företagen!

Det var inga kommentarer, som det brukar, om näringslivsrankingen idag på kommunstyrelsesammanträdet. Det är viktigt att även notera de tråkiga jämförelserna och analysera varför vi åter sjunker i denna ranking. Kalmar har mycket uppskattade företagsträffar men det är också viktigt med förutsättningarna för företagarna. Hoppfullt är ändå att småföretagarna här ser positivt på framtiden och positivt är att här finns en möjlighet att förbättra företagsklimatet.

Fortfarande finns känslan hos många att man ska ha en upptrampad gång till stadshuset för att komma ifråga och det är inte bra ur ett demokratiskt perspektiv eller ur utvecklingsperspektiv.
Fortfarande är det så att Kalmar kommun inte vågar konkurrensutsätta sin verksamhet och det är säkert en viktig faktor vid företagens bedömning.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna! Släpp in företagen i kommunen. Stå på företagens sida, så som FP gjorde när jag skrev ett tillägg som garanterar hamnens företag tillväxtmöjligheter vid ev. exploatering i centrala Kalmar. Med en bättre inställning till företagarna även i praktiken kan vi liksom Höör få anledning att äta tårta. Grattis Höör!

Inga kommentarer: